Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Barieră de vapori de balcon - este nevoie pentru izolare? Astăzi, izolarea logiei și a balconului a devenit un subiect destul de popular pentru discuții, precum și o modalitate excelentă de a vă încălzi, mai ales când vine vorba de case cu panouri și clădiri cu cărămidă joasă. Procedura de izolare în sine nu cauzează probleme, deoarece instalarea izolației termice se încadrează în cadrul prezentării mecanismului de conservare a căldurii.
Este bariera împotriva vaporilor o altă problemă, deoarece în problema combaterii condensatelor de vapori de apă, totul nu este atât de simplu pe cât ar putea părea la început. Din acest motiv, înainte de a începe așezarea, izolați-vă pe balcon, aflați dacă este necesară o barieră de vapori la izolarea unui balcon, dacă alegeți numai materiale de izolare de înaltă calitate pentru izolare.

Pregătirea balconului pentru izolare

Mortarul mărunțit este curățat și găurile, crăpăturile și fisurile sunt suflate cu spumă. Mai mult, se recomandă umplerea cusăturilor cu o lățime mai mare de 6 cm treptat - în mai multe etape.

Neregulile sunt eliminate pe suprafețele pereților și tavanelor. Praful și contaminarea semnificativă sunt eliminate

Podeaua este bine măturată (este mai bine să o aspirați). Dacă există cabluri electrice pe balcon, este important să vă asigurați că este integrat

Pentru a izola un balcon cu penofol, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale de construcție: un burghiu, un cuțit, șuruburi autofiletante, un capsator, dibluri de disc, spumă poliuretanică, bare și lamele din lemn, polistiren, bandă de folie, penoplex și altele .

Argumente pro şi contra

Cu toate avantajele unei izolații moderne pe bază de spumă, profesioniștii recomandă în continuare utilizarea vatei minerale pentru izolarea balcoanelor. Acest lucru se datorează următoarelor avantaje ale acestui material:

  • Izolează mai bine camera de zgomotul străzii.
  • Nu necesită o suprafață perfect netedă a pereților care trebuie izolată.
  • Se combină cu materiale respirabile precum lemnul. Prin urmare, balconul deschis poate fi învelit cu clapetă înainte de a-l instala.
  • Rezistă la expunerea la temperaturi ridicate și nu arde în contact cu o flacără deschisă.
  • Când este instalat corect, minimizează șansa apariției unor punți reci accidentale.
  • Oferă o convecție slabă și previne acumularea pe termen lung a aerului învechit.

Vata minerală are, de asemenea, dezavantaje în comparație cu spuma și materialele similare pe bază de spumă:

  • Proprietățile de izolare termică sunt mai mici cu 10-15%. Prin urmare, pentru indicatori similari, va fi necesar să instalați un strat de material puțin mai gros, care afectează negativ o scădere a spațiului utilizabil.
  • Masa totală a stratului de izolare termică este de 2 ori mai mare.
  • Procesul de instalare este mai solicitant în ceea ce privește experiența și abilitățile.
  • Tehnologia de instalare necesită o instalare suplimentară a unui film de barieră împotriva vaporilor.
  • Materialul este o sursă de praf dăunător respirației, prin urmare, devine necesară utilizarea respiratoarelor pentru lucrul cu acesta.
  • Cerințe tehnologice mai stricte, deoarece încălcarea lor poate duce la pierderea ireversibilă a proprietăților de izolație termică și la pătrunderea prafului dăunător în încăperile de locuit.

Cum se pregătește un balcon pentru impermeabilizare

Amenajarea unei bariere rezistente la umiditate începe cu pregătirea suprafeței protejate.

Mai mult, pregătirea balconului pentru aplicarea unui strat de impermeabilizare poate fi împărțită în două etape:

  • Pregătirea planurilor orizontale.
  • Pregătirea planurilor verticale.

Etapa de pregătire orizontală începe cu demontarea secțiunilor slăbite ale plăcii balconului principal. În plus, incluziunile libere sunt deschise cu un ciocan, iar fisurile sunt extinse cu un polizor. După aceea, întreaga suprafață este curățată cu o perie de sârmă. Într-adevăr, hidroizolarea plăcii principale a balconului implică pătrunderea compoziției izolante în chiar structura betonului. Și pentru aceasta este necesar să distrugeți toate grăsimile și membranele de vopsea și lac care împiedică contactul izolatorului cu capilarele plăcii.

Etapa de pregătire a liniei orizontale se încheie cu formarea unui nou strat de formare a pantelor. Pentru a face acest lucru, se toarnă peste placa curățată o șapă de beton cu o grosime de cel mult 3-4 centimetri și o pantă de 1-2 grade (de la perete la balustradă).

Planurile verticale sunt pregătite după ce stratul de formare a pantei s-a întărit. Mai mult, impermeabilizarea pe un balcon sau logie implică amenajarea unei bariere hidrofobe, atât pe suprafața peretelui de care se alătură structura de închidere, cât și de-a lungul perimetrului acestui element arhitectural (din interior sau din exterior).

Prin urmare, în procesul de pregătire a verticalei, se îndepărtează aceleași zone de beton înmuiate, crăpăturile sunt cusute și se formează (sau se reînnoiește) un gard în jurul perimetrului plăcii balconului.

La sfârșitul acestei etape, planul vertical este tencuit din nou sau completat pur și simplu în fisurile brodate cu plasturi de ciment proaspăt.

Izolarea podelelor de mansardă reci: materiale și metode

Pentru a înțelege de ce este necesară izolarea unei podele reci la mansardă, să clarificăm puțin de ce este necesară o mansardă într-o casă privată și care este scopul ei. Strămoșii noștri au construit case care ar putea dura peste 100 de ani, în timp ce în interior era cald și structura acoperișului din lemn era întotdeauna uscată.
Anterior, în principal acoperișurile în două ape erau construite cu o ușoară înclinare a versanților. Acest lucru a fost făcut pentru ca iarna să rămână zăpadă pe acoperiș. Astfel, zăpada a fost folosită ca izolație naturală. Una sau două ferestre erau făcute în pod și erau ținute închise iarna, astfel încât aerul prins să acționeze ca un izolator termic. Vara, a avut loc o situație oarecum diferită. Ferestrele de la mansardă erau deschise noaptea pentru a răci aerul, iar ziua, pe vreme caldă, erau închise, astfel încât aerul să nu se încălzească prea mult, reglându-și astfel temperatura.

Când zăpada a căzut iarna, aceasta s-a întins pe acoperiș ca o acoperire continuă, devenind simultan o izolație naturală. Chiar și în înghețurile severe, temperatura la mansardă nu a scăzut sub zero. Astfel, aerul din pod și izolarea podelei au permis menținerea temperaturii în casă la + 20-25 ° C. Pante de acoperiș nu au fost izolate, astfel încât zăpada de pe acoperiș să nu se topească. Sistemul de căpriori a rămas deschis, făcând posibilă inspecția și repararea acestuia, dacă este necesar. Prin urmare, într-o mansardă rece, numai tavanul este izolat.

Acum rămâne să aflăm cum să izolăm podeaua mansardei într-o casă privată și ce materiale sunt utilizate pentru izolația termică.

Instalatie de izolatie

În ciuda ușurinței de instalare și a versatilității, atunci când se izolează o logie cu penofol, trebuie respectate toate condițiile tehnice și instrucțiunile de utilizare. Numai în acest caz este posibil să se creeze un circuit eficient de izolare termică. Pentru instalarea penofolului, consultați acest videoclip:

Ca orice lucrare de finisare, instalarea materialului termoizolant începe cu lucrări pregătitoare.

Pregătirea suprafeței

În primul rând, este necesar să sigilați toate fisurile și orificiile prin structura balconului folosind spumă poliuretanică sau chit. Apoi, suprafețele sunt curățate de elementele de finisare lipite slab - vopsea cu barbotare, tencuială sfărâmată etc. Dacă este necesar, defecte prea mari în pereți pot fi reparate cu tencuială.

Izolația pereților

La instalarea materialului, trebuie să ne amintim că elementul principal de lucru din acesta sunt bulele de aer izolate. Prin urmare, în niciun caz nu ar trebui să i se permită reducerea volumului său intern, comprimați foaia de spumă. Pentru aceasta, chiar se recomandă, după fixarea acestuia pe perete, să creați o ladă de lamele subțiri deasupra acestuia. Acest lucru va împiedica căptușeala interioară a balconului (gips-carton, PAL, placaj) să se preseze prea bine împotriva izolației. Penofol este atașat la pereți cu cuie lichide, șuruburi autofiletante sau dibluri din plastic - „ciuperci”.

Materialul rulat este pur și simplu tăiat în foi de dimensiunea dorită folosind foarfece simple. Se recomandă montarea unor astfel de foi în două straturi, cu al doilea strat decalat față de primul. Astfel, se obține o etanșeitate mai mare datorită suprapunerii cusăturilor articulare.

Izolarea podelei

Pentru izolarea eficientă a plăcii de sprijin a balconului, ar trebui utilizată o opțiune complexă, constând dintr-o ladă din lemn, polistiren (opțional - penoplex) și foi de spumă. Acest lucru se datorează, din nou, faptului că nu se recomandă sfărâmarea penofolului, reducând grosimea acestuia. Cu ajutorul diblurilor, atașăm lamelele sau barele la placa de beton. Apoi umplem golurile dintre ele cu bucăți de spumă și deja deasupra așezăm foile de spumă cu folie în sus. Lipim îmbinările dintre foi cu bandă și le acoperim cu placaj. Ca finisaj, orice pardoseală este așezată deasupra placajului - laminat, linoleum, plăci.

Izolație pentru tavan

O altă etapă obligatorie a izolației balconului este instalarea izolației pe tavan. Mulți proprietari neglijează acest lucru, dar o mulțime de căldură poate trece prin placa superioară. Acest lucru se observă mai ales dacă balconul vecinilor de deasupra nu este izolat. De asemenea, condensul și înghețul se pot forma pe o placă de beton rece a tavanului, ceea ce duce în cele din urmă la apariția de umiditate, mucegai și mucegai.

Inițial, un cadru ar trebui să fie construit din lamele longitudinale, care sunt atașate la placa de tavan cu ajutorul diblurilor. Apoi, foi de penofol sunt atașate la acesta, în două straturi, cu o suprapunere cu un decalaj al articulațiilor. Deasupra izolației este atașat un al doilea strat de lamele, dar deja în direcție transversală. Acest strat de întărire va servi ca bază pentru atașarea placării decorative - panouri din plastic sau foi de gips-carton. Pentru alegerea spumei de spumă și a analogilor săi, consultați acest videoclip:

Datorită faptului că penofolul este un material foarte tehnologic și funcțional, instalarea acestuia nu va provoca dificultăți nici măcar pentru un neprofesionist. Decorarea interioară a unui balcon sau logie cu acest material vă va permite să le transformați într-un spațiu de locuit deplin, protejat de orice influență externă - frig și căldură, umezeală și praf, zgomot și gaze de eșapament.

Tipuri de vată minerală și caracteristicile acestora

Izolarea completă a balconului cu vată minerală nu ajută întotdeauna să facă o cameră nouă caldă și confortabilă. În acest scop, vata de piatră sau bazalt este mai potrivită pentru decorarea interioară. Fibrele sale sunt create din roci topite și ținute împreună cu un compus sintetic special care nu emite substanțe nocive în cantități periculoase. Proprietățile de izolare termică a unui astfel de material sunt cele mai mari în comparație cu opțiunile mai ieftine - vată de sticlă și zgură.

Se poate folosi vata de sticlă pentru a izola un balcon? În ciuda costului redus al acestui instrument, izolația bazată pe acesta nu va putea face ca noua locație să fie complet rezidențială. Chiar și un strat gros va permite în continuare trecerea aerului rece în interior, iar praful de sticlă va intra cu siguranță în atmosferă.

Munca pregatitoare

Înainte de a începe lucrarea principală, este necesar să pregătiți două tipuri de suprafețe: orizontală și verticală. Primul lucru de făcut este să inspectați tavanul, să determinați locurile de scurgere, urmele de mucegai, distrugerea.Aceste zone vor trebui curățate de resturile de ipsos, acoperite cu etanșant.

Este necesar să îndepărtați învelișul de pe podea, pentru a determina zonele pe care betonul se sfărâmă sau se desprinde. Acestea trebuie procesate cu un perforator, curățate de murdărie și praf.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Smochin. 3. Lucrări pregătitoare.

Crăpăturile mici sunt extinse cu un polizor, podeaua este curățată din nou. Dacă armătura este expusă, este necesar să îndepărtați rugina de pe ea, apoi aplicați un compus anticoroziv. Betonul este reparat cu un mortar de ciment aplicat cu o pantă de 1-2% pe parapet.

După ce mortarul de pe podea s-a uscat complet, o parte din betonul care s-a desprins este îndepărtat de pe pereți, gardul este actualizat sau schimbat. Plasturii de beton pot fi aplicați pe pereți, dar este mai bine să tencuiți toate planurile. Dacă geamurile și izolația sunt planificate după reparații, este necesar să se facă o bază din blocuri de spumă în locul balustradei (parapet).

Acoperișul și pereții pot necesita tratament extern. Suprafețele sunt pregătite în același mod ca și din interior. Fisurile mari sunt umplute cu spumă poliuretanică, mici - cu etanșant. Acoperișul din beton este acoperit cu un compus penetrant.

Specificitatea tehnologiei de izolare

La întrebarea cum se izolează un balcon cu penoplex, există o soluție destul de simplă, care implică lipirea obișnuită a plăcilor de izolare destul de ușoare pe podea, tavan, pereți și parapet. Astfel de plăci sunt lipite cu spumă poliuretanică, iar fixarea suplimentară a acestor plăci se realizează folosind dibluri speciale de disc, se găsesc în diferite dimensiuni și sunt selectate individual pentru o grosime de izolație specifică și material de perete.

Spuma poliuretanică, care este utilizată pentru prelucrarea îmbinărilor dintre plăci, vă permite să faceți cusăturile complet sigilate. Sfaturi mai detaliate cu privire la materialele suplimentare pentru izolarea spumei pot fi obținute la orice magazin specializat de hardware.

Dacă găsiți un penoplex cu margini sub forma unui sfert creț, atunci stratul unei astfel de izolații va fi mai dens, deoarece plăcile vor fi situate mai aproape una de cealaltă.

Dacă alegeți un astfel de încălzitor cu margini netede, atunci va trebui să fie lipit în două straturi și cu un decalaj al cusăturilor între plăci. O astfel de lipire ajută la eliminarea așa-numitelor „punți de frig”, care pot apărea în timpul joncțiunii nu strânse a izolației pentru a izola balconul.

Lada de lemn, care este necesară pentru izolarea balconului, este realizată din grinzi și instalată cu ajutorul unui nivel și într-o direcție strict orizontală și verticală.

În timpul lucrărilor de izolare termică și finisare a balconului, nu trebuie să uitați de izolația pardoselii, tavanului și pereților izolați. Un strat de barieră împotriva vaporilor cu un strat de folie este lipit de Penoplex pentru a reflecta căldura. După toate lucrările de mai sus, va fi deja posibil să începeți finisarea spațiilor cu clapă sau gips-carton.

Este demn de remarcat faptul că tavanul este izolat în același mod. De asemenea, procesăm fisuri cu pistol și spumă poliuretanică. Vă rugăm să rețineți că spuma nu trebuie să conțină TOLUENE. De obicei plăcile se potrivesc foarte bine și strâns, dar există îmbinări proaste, care ar trebui, de asemenea, să fie bine tratate cu spumă.

După o astfel de revizuire, sperăm că nu veți avea nicio îndoială cu privire la izolarea camerei dvs. suplimentare din apartament și la alegerea materialului potrivit.

Sursa: ultra-term.ru

Încălzirea diferitelor suprafețe pe balcon

Podea

Substratul este așezat și fixat cu o ladă de bare. Este imperativ să se mențină goluri de cel puțin 20-30 mm între peretele / parapetul balconului și elementele extreme ale structurii stâlpului. În intervalele dintre decalaje, se pune spumă

În această etapă, este important să se evite apariția unor goluri între părțile izolației (golurile vizibile sunt umplute cu spumă, excesul este tăiat cu atenție) și proeminența foilor de acoperire peste cutie.Pe pereți, marcajele sunt lăsate în funcție de locația întârzierii. Foile Penofol sunt așezate de-a lungul balconului (300-350 mm se adaugă în lungime pentru ajustare). Este mai bine să fixați materialul pe cadru cu un capsator de mobilă. Fâșiile de izolație sunt tăiate cu un cuțit și așezate cap la cap

Cusăturile sunt lipite cu bandă de aluminiu. Foi de placaj sau PAL sunt așezate și fixate cu șuruburi autofiletante (pentru amplasarea corectă a elementelor de fixare, acestea sunt ghidate de marcajele de pe perete). Surplusul de izolație este tăiat. Se pune un strat decorativ.

Penofol cu ​​folie unilaterală este așezat cu folie în interiorul balconului. Feliile de pânză sunt montate cap la cap, îmbinările sunt închise cu bandă de folie

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Îmbinările benzilor de penofol sunt închise cu bandă de folie

Pereți

  1. Foile Penoplex sunt atașate folosind dibluri de disc. Pentru a preveni formarea cusăturilor verticale lungi, fiecare nivel ulterior de foi este așezat cu un decalaj (cum ar fi zidăria). Foile Penoplex sunt tăiate la dimensiunea și contururile pereților.
  2. Îmbinările plăcilor sunt umplute cu spumă, iar părțile proeminente sunt curățate.
  3. O rolă de penofol este tăiată în bucățile necesare, care sunt aplicate pe pereți.
  4. Stratul de izolare este fixat cu șuruburi autofiletante cu capace largi. Îmbinările plăcilor sunt lipite cu bandă de folie.
  5. Pe pereții înveliți cu spumă de spumă, este montat un lathing cu lamele (dimensiunea lamelor este de 20 × 40 mm), benzile de fixare sunt situate paralel cu podeaua, la o distanță de 400-450 mm una de cealaltă.
  6. Acoperirea suprafețelor cu material decorativ.

Pentru a păstra proprietățile izolante ale izolației, se recomandă lipirea secțiunilor foilor cu bandă pe o suprafață plană (evitați îmbinarea foilor în colțuri)

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Penofol se fixează pe pereți cu șuruburi autofiletante

Tavan

  1. Primul strat de penofol este fixat cu lamele îndreptate peste balcon.
  2. Al doilea strat de acoperire este fixat cu lamele, plasându-le în direcția longitudinală. O linie de lamele fixează izolația în centrul tavanului, celelalte două linii sunt plasate în paralel, la o distanță de 100 mm de limitele tavanului. Învelișul este tăiat luând în considerare toleranțele, care sunt fixate cap la cap cu liniile pânzelor de pe perete cu bandă de folie.
  3. Lamelele sunt mai întâi atașate slab, astfel încât să fie posibilă nivelarea suprafeței (ele servesc drept bază pentru învelișul decorativ ulterior). Locația corectă a lăzii este setată folosind un nivel. Panele de lemn vor ajuta la asigurarea înălțimii potrivite în locurile necesare.
  4. Apoi benzile sunt fixate ferm.
  5. În viitor, tavanul este îmbrăcat cu un strat decorativ.

Varietatea tipurilor de penofol creează oportunități pentru selectarea izolației la un preț adecvat, precum și luarea în considerare a caracteristicilor clădirii, a zonei climatice. Tehnologia de placare a balcoanelor cu acest material vă permite să efectuați lucrări de reparații cu propriile mâini.

Pentru a lua în considerare toate nuanțele etapelor de construcție (evaluarea calității și structurii pereților, alegerea tipului de izolație, calcularea cantității de materiale) și pentru a efectua corect izolarea termică, este recomandabil să consultați mai întâi un specialist.

Finisarea finală a pereților cu gips-carton

După ce pereții sunt izolați, trecem la etapa finală. Decupăm foi de gips-carton de o dimensiune adecvată și le fixăm pe lada cu șuruburi autofiletante pentru lemn. Mai întâi, apucăm o colă de gips-carton în colțuri, după care o atașăm în jurul perimetrului și la barele transversale.

Serpyanka este lipită în colțuri și la îmbinările foilor de gips-carton. Ulterior, toți pereții sunt tencuiți, amorsați și vopsiți sau lipiți cu tapet la alegere.

După cum puteți vedea, tehnologia izolării balconului din interior este destul de simplă, a cărei implementare o puteți face cu ușurință. Respectarea tuturor recomandărilor acestui articol vă va permite să izolați corect balconul și să îl faceți mai confortabil și funcțional.

Impermeabilizarea logiei în afara tehnologiei

Pentru a începe, învățați două reguli simple. Primul este că suprafața este curățată înainte de orice finisare, același lucru este și aici. Dacă există fisuri, închideți-le.În al doilea rând, toate lucrările în aer liber se efectuează pe timp uscat și cald, cel puțin de la +5 grade.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video
Puteți impermeabiliza acoperișul cu materiale de acoperire sau puteți utiliza materiale rulante, ceea ce este mai eficient. Cea mai bună opțiune este mai multe straturi de material rulou

Și apoi lucrarea se desfășoară în conformitate cu următorul plan:

  1. Izolarea acoperișului. Această etapă este de dorit pentru locuitorii ultimelor etaje și case private.
  2. Izolarea partiției. Izolarea externă trebuie efectuată numai de către profesioniștii care utilizează echipamente speciale de alpinism. În majoritatea cazurilor, se folosesc lubrifianți.
  3. Izolând podeaua. Cum să o facă? Da, conform aceluiași principiu ca și izolarea vizierei. Dar posibilitățile de hidroizolare a podelei sunt de multe ori mai mari. De exemplu, pentru a face podeaua unei logii sau a balconului mai caldă, așezați un strat mic de lut expandat.

Și apoi cum să izolezi o logie închisă din interior.

Decalaj recomandat

Pentru ca ventilația să fie eficientă, trebuie să știți cum să folosiți un film anticondens. Cel mai bine este să faceți un spațiu între 4 și 7 cm. Dacă se utilizează membrane de tip difuziune, nu le puteți lăsa, ci așezați-le direct pe materiale de izolare termică.

Membranele de protecție au caracteristici diferite. Pentru a înțelege exact cum se așează un astfel de element de izolare a umezelii, producătorii marchează materialul cu marcaje. Dacă nu sunt acolo, atunci este necesar să se aplice o membrană anticondens cu un spațiu de 8-15 cm.

Materiale necesare impermeabilizării

Pentru impermeabilizarea de înaltă calitate, vor fi necesare materiale adecvate. Acestea pot fi împărțite în tipuri separate:

  1. Hidroizolarea prin turnare înseamnă polimeri care, sub acțiunea de încălzire, iau o stare lichidă. Într-un astfel de handicap, podelele sunt inundate. După întărire, materialul este rezistent la umiditate. Dezavantajul este fragilitatea polimerilor întăriți.
  2. Hidroizolarea vopselei - constă în aplicarea vopselei rezistente la umiditate. Această opțiune se remarcă prin costul redus și ușurința de aplicare. Cu toate acestea, materialele din lemn trebuie acoperite permanent. De asemenea, hidroizolarea vopselei nu tolerează temperaturi sub zero.
  3. Materialele penetrante sunt un tip versatil utilizat pentru suprafețele din beton și lemn. Astfel de compoziții umple tot felul de fisuri, crăpături și așchii, întăresc suprafața care trebuie acoperită.
  4. Materiale de lipit - achiziționate în role. Pentru fiabilitate, se recomandă utilizarea mai multor straturi, fixându-le cu mastic bituminos. Principalul dezavantaj al unei astfel de hidroizolații este prețul ridicat.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video
Hidroizolarea podelei unui balcon deschis cu o compoziție de vopsea
În timpul lucrului, vor fi necesare materiale și instrumente suplimentare, și anume:

  • perie metalică;
  • nisip și ciment;
  • cuțit ascuțit;
  • plasă sau sârmă metalică;
  • șuruburi autofiletante;
  • bare de lemn;
  • pumn;
  • şurubelniţă;
  • placaje rezistente la umezeală sau plăci OSB;
  • etanșant;
  • polizor cu discuri de piatra;
  • Spuma de poliester;
  • pistol și spumă poliuretanică.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video
Compus hidroizolant gata de utilizare

Descrierea caracteristicilor produselor pentru izolare

Penoplex are următoarele calități:

  • materialul este rezistent la umiditate, neutru din punct de vedere chimic pentru uz interior;
  • are o rezistență ridicată la transferul de căldură;
  • rezistă foarte bine la formarea mucegaiului și condensului;
  • grosimea izolației în sine salvează zona camerei;
  • izolatia este usoara si foarte usor de prelucrat;
  • izolația este ecologică și poate fi utilizată în interior.

Această izolație îndeplinește toate calitățile de mai sus și îndeplinește, de asemenea, funcțiile de izolare fonică.

Grund pentru impermeabilizare gata amestecat

Fiecare impermeabilizare are propriul tip de grund.Pentru impermeabilizarea cu un amestec de ciment uscat cu diluare cu apă, pot fi necesare diferite grunduri (citiți cu atenție instrucțiunile). Uneori acesta este un grund de penetrare profundă și, în alte cazuri, puteți umezi pur și simplu suprafața cu multă apă.

Este important ca straturile de impermeabilizare să nu se usuce.

Suport acrilic sau din cauciuc - necesită de obicei o pătrundere profundă a solului pentru a preveni pătrunderea prafului (atât în ​​clădire, cât și pe stradă). Hidroizolarea lichidă trebuie aplicată pe o suprafață bună. Unii producători necesită tratarea suprafeței cu un grund special conceput pentru acest tip de hidroizolație.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Baze bituminoase - un grund este strict necesar! Un sol foarte lichid al acestei compoziții este adesea vândut gata făcut în magazinele de hardware. Cu toate acestea, este destul de dificil să găsești un astfel de grund. Pentru a o face singură, puteți cumpăra o cantitate minimă de hidroizolație bituminoasă (în principal pe bază de kerasină sau derivații săi), diluați cu apă într-un raport de 1:10 sau 1: 7. Ar trebui să obțineți un lichid care pătrunde bine în toți porii. Substanța va semăna vizual cu cafea foarte diluată (nuanță maro deschis).

Trebuie remarcat faptul că uneori există mastici din bitum-cauciuc (de asemenea pe bază de apă). Instrucțiunea va indica ce sol trebuie utilizat - pătrundere profundă, apă sau pregătiți-l singur

Cum ar trebui să funcționeze izolarea suplimentară a podelei

Deci, când și de ce trebuie să izolați o izolație de podea deja existentă? Scopul principal al izolației suplimentare este îmbunătățirea performanței sale, precum și asigurarea căldura disponibilă se disipează pe podea mai uniform și pentru o lungă perioadă de timp. În toate cazurile, când izolația pardoselii funcționează fără izolație termică suplimentară, în timp, sistemul de încălzire prin pardoseală nu începe să funcționeze la rezistență maximă și, ca urmare, se defectează în viitor.

Pentru ca sistemul de încălzire prin pardoseală să funcționeze corect și să funcționeze mulți ani, acesta trebuie organizat cu înțelepciune. Pentru amenajarea podelelor calde, puteți utiliza numai o astfel de izolație care are un nivel scăzut de conductivitate termică. Ce probleme pot fi rezolvate prin izolarea pardoselii?

Tipuri de membrane pentru izolația podelei:


Tipuri de membrane pentru izolare


Cum se alege o membrană izolatoare


Echipamentul special este utilizat pentru instalarea unei pardoseli calde.

Proces pas cu pas de impermeabilizare a podelei de pe balcon

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Impermeabilizarea podelei de pe balcon se realizează pentru a proteja structurile din beton armat de distrugere. Acest lucru se întâmplă din cauza umezelii, precum și atunci când apa pătrunde în crăpături, extinzându-se la îngheț. Un astfel de impact rupe bucăți de beton, iar apa se scurge din ce în ce mai adânc, iar armătura începe să ruginească. În foarte multe cazuri, distrugerea începe de la capetele balconului.

Hidroizolarea logiei începe tocmai de pe pereții laterali și frontali. Pata subțire a barei laterale se va prăbuși mai repede. Prin urmare, este logic ca, pentru a păstra structura intactă și sigură, este necesar să impermeabilizați balconul cu propriile mâini (procedura nu este complicată și va economisi o sumă semnificativă de bani la locul de muncă).

Când este nevoie de spumă de poliester?

Acum vom analiza punctele specifice atunci când este posibil să se facă fără un strat de barieră de vapori și când absența acestuia va duce la consecințele negative descrise mai sus. Profesioniștii știu exact unde este necesar și unde nu este necesar să se utilizeze bariera de vapori și polistiren expandat într-un singur set.

La izolarea pereților din exterior

Cel mai adesea, casa este izolată de partea laterală a fațadei. Există o serie de motive pentru acest lucru, iar unul dintre ele este schimbarea punctului de rouă în mediu. Aici, bariera de vapori nu este utilizată deloc, atât pentru clădirile ridicate din materiale cu o rată mare de permeabilitate la vapori, cât și invers.

Dacă structura principală este realizată din beton, atunci riscul de umiditate pe peretele exterior este foarte scăzut, ceea ce înseamnă că spuma de polistiren lipit nu va cauza probleme. În cazul în care ați decis să izolați casa de materiale care „respiră”, este mai bine să utilizați structura unei fațade ventilate. Apoi va exista un mic decalaj, în care curenții de aer vor elimina în mod natural excesul de umiditate.

Principalele motive pentru utilizarea unei bariere la vapori pentru izolarea cu polistiren expandat

Izolarea termică a pereților din interior

Această opțiune pentru instalarea izolației este utilizată extrem de rar, inclusiv polistiren expandat. Principalul motiv pentru alegerea acestei metode este imposibilitatea realizării unei izolații externe. În acest caz, o barieră de vapori de înaltă calitate este o necesitate. Într-adevăr, altfel, toată umezeala va începe să se condenseze în grosimea peretelui, ceea ce va duce la:

  1. Materiale de finisare umede.
  2. Apariția unui miros neplăcut.
  3. Dezvoltarea mucegaiului și a mucegaiului, care poate provoca multe boli complexe.

Acoperișul casei

Polistirenul expandat este un material versatil, prin urmare este utilizat și pentru izolarea acoperișului. Aici, bariera împotriva vaporilor nu este înlocuită sau ignorată. Mai mult, ei folosesc și hidroizolarea. Pentru a proteja izolația de umiditate și de precipitații și de interior, acestea construiesc un fel de „plăcintă”.

Straturile sunt așezate după cum urmează, începând de la materialul de acoperiș:

  • impermeabilizare;
  • polistiren expandat;
  • bariera de vapori.

Acest material este utilizat și pentru izolarea termică a tavanelor. Și aici este imposibil să se facă fără protecție împotriva vaporilor. Aerul cald și umed este întotdeauna în partea de sus și, prin urmare, polistirenul expandat va fi expus la acesta. În acest caz, bariera de vapori trebuie să protejeze izolația, ceea ce înseamnă că este montată din partea laterală a camerei.

Etajul casei

În timpul instalării izolației termice pe podea, prezența unei bariere de vapori depinde de mai mulți factori:

  1. Folosind o șapă - în acest caz, impermeabilizarea este aplicată în mod necesar. Acest strat protejează împotriva pătrunderii umezelii. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să utilizați o barieră suplimentară.
  2. Instalare în pardoseală folosind structuri din lemn. Aici va trebui să cheltuiți bani pentru bariera de vapori pentru a proteja copacul. Instalarea pardoselii se face după cum urmează: bușteni de lemn, apoi barieră de vapori și apoi polistiren expandat.

În casele private, bariera împotriva vaporilor este complet abandonată, deoarece aerul cald nu persistă lângă podea și, prin urmare, nu afectează aceste structuri.

Balcoane și loggii

Aceste structuri din casele noastre necesită utilizarea unei bariere împotriva vaporilor. Datorită microclimatului și condițiilor deosebite de aici, fluxurile calde de aer umed sunt în contact complet cu suprafețele reci, unde apare condensul.

Caracteristicile tipurilor de penofol și subtilitățile de aplicare

A - stingerea unilaterală. Izolați pereții și tavanele din interiorul spațiilor (rezidențiale, industriale). Poate fi folosit la construcția clădirilor și la repararea structurilor vechi;

B - folie cu două fețe. Potrivit pentru amenajarea logiilor, balcoanelor - deoarece păstrează căldura iarna și creează răceală vara. De asemenea, este utilizat pentru lucrări de construcție și renovare în clădiri noi și vechi.

C - folie unilaterală și strat autoadeziv. Proiectat pentru a izola pereții, tavanele, podelele, diferite suprafețe metalice ale interiorului mașinii, conductele de aer, conductele. Uneori, cu o suprafață adezivă mai puțin netedă - albastră și o suprafață adezivă mai netedă - albă.

Beneficii:

  • subțire (grosimea izolației gradul A - 2-10 mm, clasele B, C - 2-40 mm);
  • flexibil;
  • uşor;
  • prietenos cu mediul;
  • ușurința instalării balcoanelor de orice configurație;
  • comoditate în timpul transportului (lățimea rolei 120 mm, greutatea 5-7 kg);
  • preț accesibil;
  • varietate de tipuri;
  • performanta excelenta.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Unul dintre avantajele penofolului este grosimea sa mică.

Dezavantaje:

  • catifelare - nu poate fi folosit pentru finisarea cu tapet sau tencuială; nu este utilizat sub șapă (atunci când interacționați cu ciment, proprietățile utile ale foliei se pierd);
  • materialul de tip A, B este greu de fixat pe suprafață, este recomandabil să folosiți adezivi speciali pentru instalare (dacă acoperirea este cuie, atunci indicatorii de izolație termică vor scădea semnificativ);
  • atunci când izolează partea exterioară a clădirii, aceasta este montată sub finisajul de suprafață, deoarece îndeplinește funcția de strat suplimentar.

Construiește șipci

Mai întâi, fixăm cheresteaua sub pervaz, lăsând un spațiu de 1-1,5 cm deasupra. Tăiați cheresteaua cu 1,5-2 cm mai scurtă decât lungimea parapetului, așezați lemnul de perete și găuriți găuri cu diametrul de 8 mm pentru unghiile diblurilor cu un pumn în trepte de 50-70 cm.


După ce am deșurubat cuie în prealabil, conducem diblurile în lemn, astfel încât acestea să cadă în găurile din perete. Strângem cuiele cu o șurubelniță. Grinda este fixă.

În același mod, fixăm grinda inferioară, retrăgându-ne de la podea cu 1-2 cm.

După ce am fixat barele superioară și inferioară, procedăm la fixarea barelor transversale în același mod. Distanța dintre barele transversale ar trebui să fie de 60 cm. Dacă balconul este adesea expus la sarcina vântului, etapa de fixare a barelor transversale ar trebui redusă la 40 cm.

La fiecare 2,5 metri, două grinzi sunt atașate la rând (vezi imaginea de mai jos!) Acest lucru este făcut astfel încât să putem fixa apoi o foaie de gips-carton pe ele!

După ce toate barele transversale sunt fixate, mergeți la pereții laterali ai balconului. Cum să înțelegeți ce pereți să izolați și care nu? Este foarte simplu, dacă peretele este portant, nu este nevoie să-l izolați. Dar, pentru a obține rezultatul perfect, va trebui să izolați ambii pereți laterali, tavanul și podeaua. Peretele adiacent camerei nu este de obicei izolat. O vom face!

Izolație perete și acoperiș

Spuma de polistiren foliat este cea mai des folosită pentru hidroizolarea pereților. Este lipit de pereți cu ajutorul lipiciului rezistent la îngheț. Îmbinările sunt etanșate. Aplicați mastic pe spumă de polistiren pentru hidroizolare. Puneți un strat de barieră împotriva vaporilor.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Partea exterioară a balconului este tratată cu mastic. Suprafața este pre-umezită. Masticul se aplică într-un strat de 1 mm. După ce s-a setat, după câteva ore, următorul strat este aplicat perpendicular pe cel anterior.

La hidroizolarea acoperișului unui balcon suspendat, mai întâi procesăm toate îmbinările dintre foile de material pentru acoperiș. Apoi punem materialul ales pentru hidroizolație sub cutie. La exterior prelucrăm îmbinările peretelui și acoperișului cu spumă poliuretanică. După ce spuma s-a fixat, tăiați părțile proeminente. Tratăm cu un material de etanșare. Deasupra joncțiunii acoperișului și a peretelui, fixăm o fâșie de tablă. Sigilăm îmbinarea.

Etape de hidroizolare a acoperișului din beton al logiei:

  • așezăm un strat de barieră împotriva vaporilor;
  • așezăm un strat de izolație;
  • realizăm o șapă pe acoperiș și o prelucrăm cu mastic, așa cum s-a descris mai sus;
  • punem material de impermeabilizare a rulourilor;
  • așezăm material de acoperiș pe el;
  • o fixăm cu o șină de-a lungul marginii, o prelucrăm cu mastic.

Dacă hidroizolarea balconului se face corect, nu este garantată nicio scurgere. Toate materialele de finisare vor servi mult timp.

După impermeabilizarea de înaltă calitate, puteți începe lucrările de finisare.

Greșeli frecvente

În această schemă, structura izolației este aproximativ aceeași cu cea utilizată la instalarea unui acoperiș cald. Cel mai adesea, bricolajii fac aceeași greșeală - pun vată minerală fără a impermeabiliza suprafața exterioară. În acest exemplu, pereții acționează ca o barieră împotriva apei. În plus, ar trebui să existe un decalaj între bariera de vapori și placarea decorativă, care asigură ieșirea normală de pe suprafața membranei barierei de vapori a aerului care este încă caldă, dar suprasaturată cu vapori de apă. În caz contrar, va apărea condens, iar căptușeala se va uda și se va umfla de umezeală.

Caracteristici ale utilizării acoperirilor din poliuretan

Substanța finită este dizolvată în cantitatea de apă specificată în instrucțiuni. După aceea, masa se aplică pe suprafața pregătită și umezită a bazei de beton. Cusăturile și colțurile sunt prelucrate cu atenție. Acestea sunt lipite cu bandă hidroizolantă și acoperite cu compuși de protecție speciali.

După aplicarea unui strat subțire de hidroizolație pe întreaga suprafață a plăcii, este imperativ să consolidați suprafața șapei cu plasă din fibră de sticlă, presând materialul în stratul izolator pe întreaga suprafață. După ce primul strat s-a uscat și întărit complet, al doilea se aplică folosind aceeași tehnologie. Aplicarea fiecărui strat următor se efectuează după uscarea finală a stratului anterior. În acest caz, trebuie să vă asigurați că podeaua primește panta necesară spre stradă.

Grosimea stratului izolator al unui balcon deschis trebuie să fie de cel puțin douăzeci de milimetri.

Trebuie amintit că lucrarea se efectuează cel mai bine în absența razelor solare directe, deoarece uscarea rapidă a stratului de acoperire va duce inevitabil la crăparea acestuia. După finalizarea instalării hidroizolației, trebuie să treacă cel puțin cinci zile înainte de începerea instalării plăcilor sau a altor materiale de finisare, numai după uscarea completă și întărirea hidroizolației puteți începe lucrările de finisare.

Sfaturi profesionale

Potrivit profesioniștilor, bariera de vapori a balconului trebuie realizată după pregătirea temeinică a tuturor suprafețelor. Chiar și o mică crăpătură pe perete poate contribui la plasarea slabă a materialului și, prin urmare, la pătrunderea aburului sau a lichidului.

După curățarea generală a peretelui, tavanul trebuie tratat cu atenție cu ciment și neregulile apărute trebuie îndepărtate. După procedură, balconul ar trebui să se usuce și abia atunci poate fi pornită bariera de vapori. În ceea ce privește podeaua, nu trebuie să fie nivelată cu atenție, deoarece colectarea lichidului în partea inferioară a logiei este puțin probabilă. Pentru asigurare, o peliculă subțire cu straturi de aluminiu poate fi așezată sub spumă, cu toate acestea, nu este nevoie specială de acest lucru.

Decorarea balconului

Obiectivele creării de decorațiuni interioare:

  • Mascare externă a izolatorului de căldură;
  • Organizarea unui mediu interior favorabil în cameră.

Pentru a crea interiorul balconului, puteți alege dintre diverse finisaje. Pentru stratul de finisare, tencuiala, panourile din plastic, MDF, căptușeală, placaj, foi GKL și chiar o casă de bloc sunt perfecte.

Panourile de căptușire sunt ecologice și fiabile. Unul dintre principalele avantaje ale materialului de finisare este rigiditatea. Căptușeala este fixată pe un cadru de strung din lemn.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Pereții logiei sunt căptușiți cu clapă, pardoseala este laminată.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Cu vedere la balcon cu o casă de bloc.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Panourile din plastic au caneluri pentru elementele de conectare. Versiunea din plastic a căptușelii are mai puțină rigiditate și rezistență decât lemnul.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Instalarea de foi de gips-carton pe profile metalice. Plăcile de gips-carton pot fi decorate cu tapet, vopsite sau furnirite cu tencuială decorativă.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Decor perete cu tapet peste foi de gips carton.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Tapet de bambus. Baza pentru finisare este gips-carton.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Penoplex și scopul său

Acest material se numără printre cele noi și moderne, a început să fie produs destul de recent. Aceasta este un tip de spumă, sau mai bine zis, un fel de spumă de polistiren expandat. Metoda de extrudare face posibilă obținerea unui material cu o structură neobișnuită din mici bile monolitice, strâns lipite una de cealaltă. Placa finită arată monolit, cu bule de aer de până la 1 mm în diametru.

Plăcile Penoplex sunt disponibile în mai multe versiuni, fiecare tip de placă are propriul scop și are propriul set de caracteristici necesare pentru utilizarea pe șantierele de construcții specifice. Astfel de calități permit obținerea unei eficiențe maxime în izolarea termică a obiectelor. există mai multe tipuri de penoplexuri produse:

  • Fundație - proiectată pentru structuri încărcate, potrivită pentru izolarea pereților subsolului, fundații, acoperiri de acoperire, rețele de inginerie.
  • Acoperișul - utilizat pentru izolarea diferitelor tipuri de acoperișuri, servește ca izolație fiabilă de precipitații, temperaturi extreme și daune mecanice. O opțiune excelentă pentru izolarea termică a balcoanelor și logiilor.
  • Peretele este o opțiune bună pentru izolarea verticală și orizontală a pereților despărțitori, a pereților interni și externi, a sistemelor de fațadă.
  • Confort - plăcile de acest tip se potrivesc perfect și creează un climat interior confortabil.

Sigilarea logiei

Uneori se întâmplă ca la sfârșitul lucrărilor de impermeabilizare, apa să pătrundă încă în cameră. Pot exista mai multe motive:

  • fisuri în ramele ferestrelor;
  • decalaje între structura de susținere și cadre;
  • goluri mari la îmbinările pereților și plăcii care formează tavanul;
  • goluri mari între tavan și vizor.

Scurgerile de geam se elimină cu ajutorul benzilor (piese autoadezive).

Smochin. 7. Colț din PVC.

Pentru a elimina toate celelalte goluri, se utilizează diverse etanșanți, în principal pe bază de silicon. Aceste substanțe se disting prin versatilitate și performanțe ridicate de etanșare. Golurile la îmbinări pot fi, de asemenea, etanșate cu mastic realizat pe bază de poliuretan.

Sigilarea unei logii deschise

Designul deschis trebuie să reziste la toate surprizele pe care le prezintă clima. Dacă nu există o scurgere pe placa de jos, gardul este parțial, nu există o pantă de podea, atunci se acumulează inevitabil umezeală, care poate distruge chiar și betonul. Etanșarea cusăturilor și a golurilor ca măsură preventivă este necesară chiar dacă apa nu se scurge încă nicăieri.

Etanșantul în spațiul deschis trebuie să fie elastic, durabil, rezistent la influențele atmosferice. Toate îmbinările și detaliile trebuie procesate

La ultimele etaje, o atenție specială este necesară acoperișului. Dacă se folosește spumă poliuretanică, după uscare trebuie acoperită și cu un strat subțire de amestec de etanșare

Toate îmbinările și detaliile trebuie procesate.

Smochin. 8. Etanșarea cusăturilor.

Sigilarea unei logii închise

Dacă spațiul este glazurat și izolat, acest lucru nu înseamnă că apa atmosferică nu curge nicăieri. Este încă necesară finisarea suplimentară a refluxului, a pantelor, a cusăturilor. Spuma de montare utilizată în procesul de geam este instabilă împotriva razelor ultraviolete, deci trebuie acoperită cu un strat de amestec de etanșare din interior și din exterior. Un punct slab este considerat a fi îmbinările dintre ecran și parapetul metalic sau din lemn sub rama ferestrei.

Parapetul trebuie, de asemenea, să fie finisat cu o substanță elastică, durabilă, rezistentă la influențele mediului.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

Smochin. 8. Sigilarea logiei din interior.

Numai în acest caz structura va fi fiabilă și durabilă.

Sigilarea logiei

Măsurile enumerate mai sus vor fi eficiente numai dacă lucrările pregătitoare sunt efectuate corect. Înainte de prelucrarea rosturilor, suprafețele trebuie curățate temeinic cu o perie de sârmă sau șmirghel. Ciuperca și mucegaiul sunt îndepărtate cu dezinfectanți. Nu ar trebui să existe nici măcar praf pe tavan, podea și pereți. Prelucrarea trebuie efectuată numai pe suprafețe uscate. Amestecurile de etanșare se aplică cu o spatulă. Un cablu de etanșare este plasat în adânciturile largi. Chiar și geamurile de cea mai înaltă calitate nu sunt capabile să asigure o bună izolare termică fără măsuri de etanșare a rosturilor și a fisurilor.

Dacă este planificată izolarea, secvența acțiunilor este clar vizibilă în videoclip:

https://youtube.com/watch?v=YKO00flP1tA

Cum se închid articulațiile?

Unii meșteri aderă incorect filme și membrane pentru controlul vaporilor din interior și din exterior. Prin urmare, încep să se îndepărteze. Pentru a preveni acest lucru, cel mai bine este o bandă autoadezivă pe o singură față sau pe o față. Este fabricat din cauciuc butilic, propilenă, butilenă și polietilenă spumată sau obișnuită.

De obicei, producătorii indică în instrucțiunile pentru acești agenți de barieră împotriva vaporilor ce bandă este potrivită. Nu utilizați bandă de birou în acest scop. Are o durată de viață scurtă și nu asigură etanșeitate sută la sută la etanșarea rosturilor.

Hidroizolarea tavanului unui balcon sau logie

Dacă balconul este vitrat, atunci este posibil să nu fie necesară impermeabilizarea podelei. Dar dacă, după geam, balconul încă se inundă de sus - apa curge de la vecini prin crăpăturile din placa de podea? Răspunsul este clar - este necesară repararea și hidroizolarea acestui element structural. Și atunci apare o nouă întrebare: cine ar trebui să repare loggia pentru a elimina scurgerea?

Legea prevede că, dacă situația este de urgență, atunci locuința și organizația comunală ar trebui să ia măsuri pentru a o elimina. Cu toate acestea, este destul de problematic să recunoaștem un balcon sau o logie ca fiind de urgență. Acest lucru necesită semne clare de eșec structural. De asemenea, uneori pare imposibil să-i convingi pe vecinii de sus să efectueze munca necesară din partea lor. Există o singură ieșire - hidroizolarea tavanului balconului din interior.

Iată o instrucțiune pas cu pas pentru hidroizolarea tavanului unei logii sau a unui balcon folosind mastic penetrant:

  1. Pregătirea suprafeței tavanului: curățarea plăcii de pardoseală de tencuială și alte materiale de finisare.
  2. Umezirea abundentă a suprafeței tavanului cu apă prin intermediul unui pistol de pulverizare și a unei role.
  3. Aplicarea primului strat de mastic penetrant cu o perie sintetică cu păr. În acest caz, cursele se efectuează într-o singură direcție (de exemplu, de-a lungul planseului).
  4. Aplicarea celui de-al doilea strat de mastic. Este produs după ce primul strat s-a fixat și suprafața este umedă din nou. Mișcările periei sunt perpendiculare pe direcția inițială (de exemplu, pe o placă de podea).

După ce ați acoperit tavanul balconului cu mastic pentru prima zi, este necesar să îl păstrați umed pentru a evita fisurile.

Pentru a asigura o impermeabilizare mai aprofundată a unui balcon sau loggie, este recomandabil să tratați cu mastic nu numai tavanul, ci și pereții adiacenți acestuia la o înălțime de aproximativ 20 cm.

Pentru ce este o barieră de vapori?

Vremea în afara sezonului este variabilă. Temperatura aerului poate crește și scădea. Izolarea cu mijloace speciale va proteja împotriva condensului format în timpul apariției aburului. Treptat, pereții, podeaua și tavanul balconului vor deveni umede.

Acest lucru poate duce la apariția unei ciuperci care poate fi dificil de scăpat.

poza de mucegai pe balcon

Mulți oameni cred că dacă condițiile sunt întotdeauna normale pe stradă (de exemplu, în partea de sud), atunci se poate renunța la un astfel de proces. Nu este cazul, bariera de vapori este necesară pentru toate logiile închise, fără excepție.

Baldachin de balcon impermeabilizând scurgerea apei de pe balcon

Viziera de pe balcon este impermeabilizarea balconului, deoarece această structură protejează balconul de precipitații, ceea ce, desigur, își prelungește durata de viață.

Dacă veți instala un vizor, va trebui să alegeți cum va arăta, din ce va fi făcut. Acestea pot fi foi de oțel, de exemplu, plăci ondulate sau plăci metalice. Poate fi și material polimeric, acoperă bine acoperișul și îl protejează în mod fiabil.

Și, desigur, a treia opțiune este instalarea ferestrelor cu geam termopan. În acest caz, se utilizează sticlă triplex, călită. Acesta este cel mai scump mod de a decora un vizor, dar nu este doar un mod fiabil de a scurge apa de pe un balcon, ci și cel mai estetic și modern.

În ceea ce privește, de exemplu, hidroizolarea teraselor, cea mai populară opțiune este combinarea benzilor speciale de etanșare și a soluțiilor lichide. Alternativ, lipici poliuretanic.

Izolarea termică și hidroizolația balconului din interior ()

Hidroizolarea este necesară atât pentru balcoanele închise, cât și pentru cele deschise. Este necesar atât pentru acoperiș și pentru podea, cât și pentru buiandrugele din beton, precum și o cornișă externă.

Nu contează ce compoziție, acoperire sau penetrant, utilizați, principalul lucru este gradul ridicat de rezistență la umiditate a acestui material

O zi buna. Vă rog să-mi spuneți, am scos plăcile de podea din loggia din cărămidă netezită, vrem să punem plăcile ceramice de granit pe lipici, panta este corectă. Mai trebuie să faceți impermeabilizare sau puteți face fără ea.

Mai bine, desigur, pentru a face hidroizolarea pentru fiabilitate. Totuși, faceți pentru dvs. și pentru o lungă perioadă de timp, deci este mai bine să nu hackerați și să nu economisiți pe acest lucru, cu atât mai mult doriți să puneți plăci pe o logie fără glazură

O zi buna. Vă rog să-mi spuneți, am scos plăcile de podea din loggia din cărămidă netezită, vrem să punem plăcile ceramice de granit pe lipici, panta este corectă. Mai trebuie să faceți impermeabilizare sau puteți face fără ea.

În opinia mea, conceptele de impermeabilizare și barieră împotriva vaporilor sunt puțin confuze. Acoperișul deasupra logiei sau balconului este impermeabilizant, protejează de ploaie, iar pelicula de barieră împotriva vaporilor, care este atașată din partea camerei la izolație, este o barieră de vapori, deoarece protejează izolația de vaporii de apă. Penofolul din interior va fi, de asemenea, o barieră de vapori, dar nu va fi suficient pentru a izola balconul, iar gardul va trebui totuși izolat cu polistiren expandat sau placă de vată minerală.

Protecția fațadei împotriva pătrunderii umezelii

Spuma de poliester poate absorbi o cantitate mică de umiditate. Apa de pe stradă poate pătrunde în ea la o adâncime de 5 mm. În timp, această izolație va începe să se cioplească și să se dezlipească după îngheț. Această situație poate apărea chiar dacă pereții au placare din metal, plastic sau placaj.

Pentru a preveni pătrunderea evaporării în spumă, suprafața exterioară trebuie acoperită cu un film. Dacă pe pereții logiei orientate spre stradă există o placare din carton ondulat sau metal, atunci nu puteți face fără impermeabilizare.

Ce consecințe poate provoca o încălcare a izolației apei din balcon

Răspunzând întrebării de ce și de ce este necesară protecția împotriva umezelii pe logie și balcon, trebuie avut în vedere faptul că hidroizolarea deteriorată a logiei și balconului poate duce la următoarele consecințe neplăcute:

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

  • Pierderea calității materialelor de finisare cu pătrunderea constantă a lichidului pe ele - deformarea și răsucirea cadrelor din lemn realizate pentru fixarea panourilor din PVC, crăparea tencuielii, decojirea plăcilor, umflarea laminatului, scurgerea trapei de pe balcon. ciuperca și mucegaiul, deteriorând finisajul și afectând aspectul camerei coroziunea pieselor de finisare din oțel și armarea internă a lagărelor de beton într-un mediu închis umed, fără acces la aer.

Smochin. 2 Impermeabilizarea logiei din interior cu izolație

Principalele caracteristici ale materialelor de barieră împotriva vaporilor

Stratul de barieră împotriva vaporilor:

  • impermeabilizează în mod fiabil camera, eliminând astfel aspectul de condens;
  • păstrează calitatea stratului fonoabsorbant și termoizolant;
  • servește drept barieră împotriva umezelii.

Pe baza tuturor celor de mai sus, este clar că nu puteți face fără bariera de vapori atunci când decorați un balcon.

Atunci când cumpărați un material de impermeabilizare cu astfel de proprietăți într-un magazin, rețineți că fiabilitatea hidroizolației depinde de valoarea indicatorului de rezistență. Cu cât este mai mare acest parametru, cu atât este mai fiabil. Cel mai convenabil este mijloacele izolatoare care nu trebuie fixate în moduri complicate. De asemenea, va fi important ce presiune a apei va rezista unui astfel de agent de impermeabilizare. Această caracteristică va garanta că umezeala nu va pătrunde în cameră.

Tipuri de materiale

Piața bunurilor de construcție oferă astăzi zeci de nume de tot felul de materiale. Constructorul poate alege cu ușurință un produs potrivit din acest sortiment, dar un începător în această afacere va avea o perioadă dificilă. Este mai bine să nu vă bazați pe sfaturile consultanților din magazin, ci să alegeți materialul de construcție potrivit conform codurilor și cerințelor de construcție.

În acest caz, hidroizolarea balconului din interior va da un rezultat bun.Toate acoperirile sunt împărțite în doar câteva grupuri.

Barieră de vapori de balcon atunci când se izolează din interior cu penoplex sau vată minerală cu propriile mâini Instrucțiuni Foto și video

  • Acoperire (denumită adesea acoperiri cu polimer turnat). Această opțiune este una dintre cele mai fiabile și ușor de instalat. Reprezentanții tipici ai acestei clase sunt pavajele asfaltice și masticurile. Singurul dezavantaj al acestei tehnologii este costul ridicat.
  • Impregnare. Aceste materiale pătrund adânc în materialul de construcție și îl protejează în mod fiabil. Există compuși de penetrare speciali pentru beton, lemn și alte materiale.
  • Rolați. Instalarea unei astfel de protecții împotriva umezelii nu le va permite locuitorilor să regrete alegerea lor. Aceste acoperiri cu polimer-bitum garantează fiabilitate ridicată și durată lungă de viață, dar instalarea necesită multă muncă și experiență.
  • Compoziții de colorat. Scopul principal al acestor materiale este protejarea elementelor metalice de umiditate. Printre avantaje sunt relativul ieftin, ușurința aplicării izolației.
  • Tencuiala. Această metodă este considerată una dintre cele mai faimoase și mai simple. În același timp, de-a lungul multor ani de utilizare, și-a dovedit eficiența ridicată.
  • Protecție a foilor. Această clasă este reprezentată de foi de metal și plastic. Este rațional să le utilizați numai în cazurile în care alte opțiuni nu pot fi aplicate din anumite motive.
  • Protecție împotriva injecției. Acest tip este utilizat pentru izolarea punctelor de fisuri, cusături. O astfel de etanșare a balconului devine posibilă cu utilizarea liantelor.

În ce cazuri este necesară utilizarea unei bariere împotriva vaporilor pentru penoplex?

Încălzirea cu penoplex sau polistiren expandat în timpul nostru a devenit foarte gravă. Într-adevăr, utilizarea acestor materiale duce la o reducere semnificativă a costurilor de construcție.
Cu toate acestea, atunci când lucrați cu polistiren sau penoplex, trebuie să cunoașteți unele dintre nuanțe. De exemplu, despre amenajarea unei bariere împotriva vaporilor. Întrebarea dacă este necesară o barieră suplimentară împotriva vaporilor pentru o izolație din spumă de polistiren este una dintre cele mai frecvente pe forumurile de construcții.

Peretele interior izolat cu spumă, rareori are nevoie de barieră împotriva vaporilor

În acest articol vom încerca să vă oferim un răspuns detaliat și detaliat la acesta. Apropo, vă recomandăm să cumpărați polistiren în Ufa.

Materiale utilizate

Pentru ca toate lucrările să fie finalizate rapid, eficient și fiabil, este necesar să selectați materialele cele mai potrivite pentru o anumită situație. Următoarea este o listă standard de materiale pentru lucrări de hidroizolație și izolare pe loggie. O astfel de listă poate varia, ținând seama de complexitatea sarcinii datorită prezenței, de exemplu, a unor goluri mari, goluri între plăcile de beton din tavan etc. Deci, este recomandabil să utilizați următorul set de materiale:

  • etanșant (silicon, acrilic, bitum, poliuretan) pentru etanșarea fisurilor;
    Mai mult, multe dintre ele nu vor fi necesare datorită faptului că suprafața balconului și a tavanului nu este atât de mare;
  • un compus penetrant pentru hidroizolarea betonului este o modalitate fiabilă de a face o placă de tavan 100% impermeabilă. După aplicarea unei astfel de compoziții, hidroizolarea tavanului devine cât mai eficientă;
  • folgoizolon - un material care va îndeplini atât funcția de barieră impermeabilă suplimentară, cât și izolația;
  • foi de spumă de polistiren extrudat - un material excelent pentru izolarea termică a încăperilor mici. Este foarte ușor de atașat la tavan și nu reduce foarte mult spațiul unui balcon de dimensiuni limitate;
  • lipici pentru construcții, cuțit, foarfece și alte instrumente care pot fi utile pentru tăierea și securizarea materialelor enumerate mai sus. Etanșantul se aplică folosind tuburi speciale, în care este vândut.

Astfel, aveți nevoie de un set mic de materiale și unelte pentru ca hidroizolarea de pe loggia să se facă eficient și fiabil cu propriile mâini.În plus, având în vedere suprafața redusă a camerei, astfel de materiale nu sunt foarte necesare, din cauza cărora costurile vor fi nesemnificative.

Vrei să protejezi exteriorul?

Atunci când căptușiți pereții balconului cu o barieră de vapori atunci când se izolează cu materiale precum polistirenul, polistirenul expandat sau alte materiale spumante, nu există nicio garanție că materialul nu va suferi din cauza pătrunderii vaporilor de apă din stradă. Ca orice altă izolație, spuma de polistiren expandat are capacitatea de a absorbi o anumită cantitate de apă și vapori de apă. Cea mai mare parte a aburului poate pătrunde în adâncime de 0,1-0,5 cm. Aceasta înseamnă că, chiar dacă suprafața exterioară este protejată cu placaj, metal sau placare din plastic, în timp, polistirenul expandat va îngheata și va fi puțin așchiat și decojit.

Din acest motiv, suprafața din partea străzii trebuie acoperită cu un film care să împiedice pătrunderea vaporilor de apă în spumă. Este deosebit de important să instalați izolația dacă pereții exteriori ai balconului sunt căptușiți cu plăci ondulate sau foi metalice.

Domenii de utilizare pentru membrana antivent

Să aruncăm o privire la fiecare zonă separat:

Acest material este utilizat pentru izolarea termică a acoperișului, podului și podelelor de mansardă. Membrana antivent protejează izolatorul termic în timpul instalării acoperișului (acoperișurilor). Datorită acestui fapt, condensul nu pătrunde în „tort” în timpul funcționării.

Pentru pereții și fațadele casei se folosește un film rezistent la vânt. Aici rolul principal îl joacă funcția: difuzia vaporilor, precum și hidrofobia. Parbrizul creează ventilație, astfel încât suprafața să poată „respira”.

Se utilizează pentru pardoseli și grinzile de podea. În acest caz, filmele care sunt capabile să treacă numai abur, nu apă, sunt potrivite.

Folia hidro-rezistentă la vânt este utilizată pentru partițiile de cadru. Acest material ajută la prevenirea pulverizării particulelor de vată minerală. De asemenea, se formează o protecție împotriva acumulării condensului. Eficiența impermeabilității la aer a pereților despărțitori este crescută.

De ce se udă vata minerală

Coeficientul de conductivitate termică a fibrelor minerale este de 0,031-0,042 W / m 2 * K. Aceasta înseamnă că un strat gros de 5 cm de vată de sticlă este egal cu efectul termic al unui perete de cărămidă lung de un metru. Dar proprietățile izolante se pierd atunci când umezeala pătrunde în fibre.

Motivele pentru care vă udați:

  1. Membrana hidroizolantă a fost deteriorată la punerea izolației. Au tras pânza prea strânsă, au străpuns-o accidental cu un cui sau cu un șurub autofiletant.
  2. Îmbinările filmului nu au fost lipite Ca rezultat, condensul pătrunde în fibrele vatei minerale.
  3. Hidroizolarea nu a fost fixată suficient de bine în apropierea ventilației și a coșurilor de fum.
  4. A fost utilizată o membrană difuză de calitate scăzută.

Riscul de a se uda: care este pericolul izolației brute

Așteptați să vă udați izolarea acoperișului

se usucă singur - o amăgire periculoasă. Vata minerală umedă nu reține căldura. În plus, devine o sursă de mirosuri neplăcute, răspândirea mucegaiului și a bacteriilor. Ei bine, „cireșul” se află în necazurile plăcintei de acoperiș: căprioarele din lemn sunt distruse, elementele structurale metalice ruginesc într-un ritm accelerat. Rezultatul este o revizie majoră a acoperișului.

Pentru a evita problemele, verificați starea izolației:

  • dacă apar dungi sau picături pe pereții mansardei;
  • au apărut fisuri pe acoperiș, elementele de acoperiș nu se potrivesc bine;
  • în locurile în care se acumulează zăpadă, acoperișul a cedat.

Ce este vata minerală

Topituri de roci (bazalturi, dolomiți) sunt utilizate ca materii prime pentru producție. Uneori se adaugă zgură industrială. Din masa topită se formează fibre, care sunt apoi presate în plăci sau suluri.

Rezistența produselor finale este determinată de raportul de compresie în timpul presării și lianților, care sunt rășini de fenol-formaldehidă sau uree.

Cu cât se aplică mai multă forță în timpul etapei de formare și cu cât este mai mare concentrația de lianți, cu atât materialul va fi mai dens și rigid.

Densitatea, în funcție de forma de eliberare, poate fluctua într-un interval foarte semnificativ:

  • Rolete - 20-50 kg / m3;
  • Covorase - 50-80 kg / m3;
  • Plăci ușoare - 80-120 kg / m3;
  • Plăci de duritate medie - 120-200 kg / m3;
  • Plăci rigide - peste 200 kg / m3.

Ce este vata minerală

Topituri de roci (bazalturi, dolomiți) sunt utilizate ca materii prime pentru producție. Uneori se adaugă zgură industrială. Din masa topită se formează fibre, care sunt apoi presate în plăci sau suluri.

Rezistența produselor finale este determinată de raportul de compresie în timpul presării și lianților, care sunt rășini de fenol-formaldehidă sau uree.

Cu cât se aplică mai multă forță în timpul etapei de formare și cu cât este mai mare concentrația de lianți, cu atât materialul va fi mai dens și rigid.

Densitatea, în funcție de forma de eliberare, poate fluctua într-un interval foarte semnificativ:

  • Rolete - 20-50 kg / m3;
  • Covorase - 50-80 kg / m3;
  • Plăci ușoare - 80-120 kg / m3;
  • Plăci de duritate medie - 120-200 kg / m3;
  • Plăci rigide - peste 200 kg / m3.

Cazane

Cuptoare

Ferestre din plastic